2012-10-03

Baby in the corner.


I morse kom jag av någon anledning att tänka på när jag var 14 år och gick musikalkurs på Kulturama. Jag var så himla peppad. Övertygad om att jag skulle bli top of the class eftersom jag redan gick estetisk linje inriktning sång, dans och teater på gymnasiet. I klassen var jag en grå flinga, men på Kulturama skulle jag skina. Jag skulle spela Baby i Dirty dancing. Jag skulle göra svanhopp, sjunga solo och klä mig från topp till tå i svart nylon. Det var redan bestämt.

När vi fick träffa sångpedagogen tog jag i så att stolsitsarna vibrerade. På danslektionen gjorde jag tre piruetter när de andra gjorde en. Siktet var inställt på showen i maj. Framträdandet på Oskarsteatern som skulle bli min stora debut.

Efter några veckor började vi öva på showframträdandet. Har nog aldrig blivit så besviken i hela mitt liv. Vi skulle spela upp den här scenen. Om en spis.


Scenklädsel: lusekofta och hellång kjol i säckväv. Min uppgift var att titta på dem som hade repliker, nicka och se svårmodig ut. Mitt enda sångparti delade jag med tre andra: "Inte ens på själva herrgårn i Kråkesjö finns en sån spis" (3:20 in i klippet). Thats it.

Ingen dans.
Ingen nylon.
Ingenting.

4 kommentarer:

Peppe sa...

alltså Frida, jag blir så glad när jag ser att du skrivit nåt på bloggen.

Frida Gro sa...

Åh! tack för peppen Peppe!

Jenny sa...

Men hjärtat! Din stackare! Ser att de är längesen du skrev detta så antar att de är bättre nu.. HATAR att de olika specialisterna finns på olika ställen.. Bra att de finns på samma ställen då utv går frammåt, blir högre kompitens o man kan satsa på bättre apparatur då man kanske inte behöver köpa så många av varje men fan vad jag hatar när patienter måste åka såhär mellan enheterna. Sen därför jag tror att de inte finns fönster är för sekretessen.. Ska inte va för synligt vem som sitter o väntar. De är ingen allmän plats osv.. Men fan vad ont de gör i ögonen o gå ut fr "grottan" efter 8h utan sol varje dag! Tänker på dig! Din J!

Jenny sa...

Denna ovanstående komentar skulle ju va gällande din jobbiga dag på akutmottagningarna.. Kom visst fel.. :)