2011-05-16

Kalkstensvindar, champagne och flyttplaner.

Det är så himla dumt. För samtidigt som ni är fler som hittar hit än någonsin, har jag svårare att blogga än någonsin.

Jag vill inte vara den som ber om ursäkt för dåligt bloggande. Men det är så tråkigt. Jag vill, men det går bara inte. Så jag tänker såhär. Jag ska testa att blogga lite sådär hipp som happ. Inga litterära mästerverk utan mer små tankeskurar. Sådär som jag gillar att andra bloggar.

Vi testar.

I helgen var vi på Fårö och firade bröllopsdag. Det var den finaste helgen någonsin tror jag. Vi har bestämt att vi ska turas om att överraska varandra med resor på bröllopsdagen. I år var det min tur och jag velade in i det sista mellan Bologna, S:t Annas skärgård, Grisslehamn och Fårö. I mina tankar battlade italiensk sorbet och soliga piazzor mot karg kust och doften av spröda enar. Enarna vann.

Gotland är liksom ett säkert kort. Jag har bara goa minnen därifrån. Jag är så svag för kalkstenen, fåren, ruinerna och det rasande havet. Extra delikat är det utanför turistsäsong. Vi har cyklat oss matta i salt motvind och promenerat genom hästhagar i skarpt gul kvällssol. Frossat i hav, champagne, sweet love och långa frukostar. Bästa helgen någonsin.


Ja ni ser ju. Jag har plötsligt fått en fäbless för att spexa framför vattendrag.

Andra saker som har hänt är att min vän Lollo äntligen börjat inredningsblogga.

Jag har också blivit löjligt osugen på att bära andra skor än mina joggings. Chrille känner likadant för sina. Detta är anledningen till att man kan hitta oss söndagsflanerandes bland alla hipsters på söder, klädda i plastbåtar med extra stöddämpning i hälen.

Kanske har det ena lett till det andra. För i bilen på väg hem från Gotland var vi så osugna på Stockholm att vi på allvar planerade att flytta till Värmland. Jag vill åt det lilla nu. Vill ha mina vänner på cykelavstånd och ett begränsat utbud av butiker, träningsställen, klubbar och bussar. Lite grönska och peace of mind. Vi är båda uppväxta i Stockholm och det ter sig helt ologiskt att flytta från allt vi har här till random mindre stad. Men tanken är i rullning, suget har startat. Jag har dragit detta så långt att jag kollat hus på Hemnet och frågat mamma om hon skulle flytta efter oss.

Hon svarade ja.

10 kommentarer:

Marie Larsson sa...

Var tvungen att gå in idag igen o se om jag hade drömt... Och vet du, det är ju jättemånga som flyttar till Sthlm utan att ha en anknytning dit. komsi komsi!

Anonym sa...

Men Frida, ni kan också flytta till Aspudden/Midsommarkransen/Gröndal, för det är ungefär precis samma sak som att bo i en småstad. Bara lite närmare Stockholm och oss. Tack förresten för länkkärlek, även om det känns sjukt ovant (och lite läskigt) att okända människor helt plötsligt hittar in på min blogg. Jag tycker att spriddaskurarbloggandet är bra skit, vill ju ha dina texter, och jag gillar dom om ditten och datten lika mycket. Men väntar såklart fortfarande på boksigneringen med spänning :)
Kram Lollo

Marie Larsson sa...

Lyssna inte på henne. Komsi komsi.

HMB sa...

Värmland är verkligen grejen.

Frida Gro sa...

Marie: Sant...
Lollo: Och du har också lite rätt (även om jag inte vill likställa söderförort med småstad). Mysigt - ja. Men Stockholmshetsen kvarstår.

Åh, kan ni inte fortsätta kriga om mig lite till!

Marie L sa...

Jo!! Vill även påpeka att Karlstad inte är en småstad, men det kanske inte är Karlstad ni tänker er utan en mindre stad i Värmland? Komsi komsi!! Här finns ingen hets! Eller för att citera Carro: "det är väl ingen stress?"

Pea sa...

hej!
väldigt ny läsare som inte kommenterat innan. tycker om dina ord.

ang tankar på flytt; vad härlig det låter!
gör´t, bara.
trivs ni inte kan ni ju alltid flytta tillbaka, stockholm finns ju kvar!

Anonym sa...

NEEEEEEJJJJJ! VA fan liksom, nu blir jag värsta fårhunden! Håll ihop flocken! Vet Emma om det här???!!
Okej, pust, pust, det är klart att ni ska flytta om ni vill. Men räcker det inte med dem som inte bor i Stockholm, som jag saknar? En till? (säger jag, som bara för en vecka sen trodde jag skulle flytta till Skåne...)
/Lisa
ps. har ni köpt torp eller nått? Fattar inte, kollar twitter, facebook, bloggen. *Hatar att inte vara i Stockholm och inte hänga med i allt nytt som händer* Så kommer det vara heeela tiden om ni flyttar!
Okej kärlek puss

Frida Gro sa...

Pee: Kul att du hittat hit och tack för dina vänliga ord!

Lisa: Äsch, jag måste på testa tanken! <3 Har inte köpt torp.

marie sa...

vämland är bäst, jag önskar jag fick med mig min man dit också!