2011-05-18

Hej självinsikt.

Det här med att man irriterar sig på grejer hos andra - bara för att just de grejerna finns hos en själv. Vi tittar lite närmare på det.

Jag irriterar mig kopiöst på:

  1. Folk som tycker att just deras sätt att jobba/renovera/laga mat/sköta barn är det allra bästa. Som vilar så tungt i det. Som säger; du kan bara ta min manual rakt av, för den är ändå den bästa. Den här typen av människor har gärna en arbetsgrupp/kompiskrets omkring sig som inte gör annat än att hylla varandra och den egna verksamheten. De pissar utåt och peppar inåt. Skrattar åt andras fåfänga försök att vara lika förträffliga. Jag träffade en sådan person på ett jobbmöte nyligen. Varje gång hon refererade till sin arbetsplats fick hon det att låta som att att de skrivit bibeln och uppfunnit hjulet, minst. Det fanns absolut inget utrymme för att imponeras av andras strategier. Jag var nära att vända mig och och kräkas bakom stolen flera gånger.
  2. Folk som förnekar sitt eget utseende när de ska fotograferas. Som säger; kan du inte ta en bild där jag ser smal ut eller fota så det ser ut som att jag har fin hy eller jag vill att mitt hår ska se lockigt ut. Man ba; du är ju tjock! Du har ju finnar! Ditt hår är ju spikrakt! Den här typen av personer kan be en att ta en bild när de hoppar och klaga på att det ser ut som att de hoppar FÖR LÅGT. Sen tar de över kameran själva och knäpper av några bilder snett uppifrån där det ser ut som att de har stora koögon, smal näsa och pytteliten kropp. Och jag vill bara skrika DU SER JU INTE UT SÅ.
  3. Folk som berättar om helt självklara saker och får dem att låta superexotiska. Som tar ordet och deklarerar med högtidliga röster att de faktiskt gillar när våren kommer och blommorna slår ut, att de de facto tycker det är härligt att resa iväg ibland eller - suprise! - uppskattar goda middagar på restaurang. Jag får lust att helt elakt spela asförvånad och typ skrika RESTAURANG ALLTSÅ? ÄR DET VERKLIGEN SANT?! Jag hade en kollega en gång som anförtrodde hela lunchrummet att hon och hennes sambo hade en helt egen grej. De brukade stanna hemma på fredagar och kolla på nån film, äta något gott och bara mysa. Det kliar i hela kroppen i mig av irritation bara jag tänker på det.
Sådär. Låt se hur det stämmer in på mig.
  1. -check
  2. -check
  3. -check
 Kul tjej.


Efter fem misslyckade försök, ett foto snett uppifrån. Lite suddigt för att jämna ut hudtonen.

4 kommentarer:

karin sa...

hihi

Marie Larsson sa...

Dör på punkt 3. HAHAHAHA! Stör också ihjäl mig på just den typen. T ex när varenda bloggjävel ska "upptäcka" att körbärsträden blommar. BRÖÖÖÖÖÖÖL

Kulturkoftan sa...

Haha, jag med. Punkt tre. STÖR STÖR STÖR.

PS. Roligt inlägg!

Lollo sa...

Hahahahahaha! Du är minsann rolig du Frida!