2010-11-08

Tell´em that its human nature

Jag har hamnat i en fas. Känner igen den tydligt, sist jag var i den här fasen gick jag nog i mellanstadiet.

Fasen går ut på att jag fastnar för en grej och liksom inte kommer vidare. Förr handlade det mycket om Michael Jackson. Lättnaden var enorm den dagen jag hittade repeatknappen på cd-spelaren. Då kunde jag äntligen spela samma låt om och om igen, utan att behöva trycka på bakåtknappen hela tiden. Kunde köra Human nature på repeat i VECKOR.

Spelade in guldkorn ur radioprogrammet Rally på kasett. Varan-tv på VHS. Kunde såklart varenda replik, varenda danssteg i Fame. Varenda ton i Cats och kunde härma varenda nunna i En värsting till syster. Utvecklade ett specialsystem så jag kunde spela in musiken från hyrfilmer på kasettband - och sen lyssnade jag tills banden nästan brast.

Nu tycker jag nog att jag blivit mer nyanserad. Nöjer mig med att en film är bra, en skämt roligt, en låt svängig eller en maträtt smaskig. Jag behöver inte laga den tre gånger om dagen i ett halvår.

Eller. Den senaste veckan har jag noterat att fasen liksom återvänt. Jag har tittat på den här skojiga scenen (spola fram till 5.50!) minst 30 gånger sen i fredags och skrattat lika högt varje gång. Vägrat lyssna på något annat än Amadou & Mariam. Förätit mig på gula russin och burit samma tröja varje dag i en vecka.

Dessutom överväger jag redan nu att köpa hela "Så mycket bättre" om den kommer ut på box så att jag kan kolla på avsnitten om och om igen. 

Snälla fas, gå över. Jag känner mig inte så het.

6 kommentarer:

Sofia sa...

Haha! Jag har inte sett "I Anneli" även om jag haft goda intentioner att göra det! Danmarksresan! Platthandsslaget mitt på näsan är helt fantastiskt!

Kulturkoftan sa...

Ching chong det är Don!

Frida Gro sa...

S: Ja! Danmarksresan!

K: Langeland, Legoland, Bornholm!

Hanna sa...

I love him, I love him, I love him and where he goes I follow, I follow, I follow :) Det var en fin tid tycker jag! Kram från Hanna

Frida Gro sa...

Ja det var strålande tider minsann, mycket tack vare dig. Kommer du ihåg Cats-dansen? http://www.youtube.com/watch?v=8DZM72gG6EI Hihi! Kram

Hanna sa...

Det kommer jag aldrig glömma <3