2010-11-26

Fredag = bröllopsfrossa


Jag är inte särskilt sugen på att gifta om mig. Men om jag kunde skulle jag ta den just där promenaden fram till vigseln var och varannan dag.

Älskar att spåna på låtar som är fina att "gå in" till. Som får sätta ton på hela entrén, rama in hela ceremonin. Som trogna bloggläsare vet är jag svag för ceremonier.

Så. Som någon slags adventspresent. Jag ger er min topp sex bästa gå in-låtar.

1. Move on up - Curtis Mayfield
Det är lite olyckligt att den börjar med orden Hush now child and dont you cry. Men bortsett från det, vilken mäktig låt att gå in till! Jag tänker mig ballonger som lättar och stiger mot himlen. Såpbubblor och en församling som ler brett medan de dansar och blinkar bort tårarna. Skulle till och med göra sig instrumentalt.

2. JJ- Let go
För det drömska, innerliga, allvarsamma bröllopet. Dimma. Flätade fingrar. Poesi. Får ont i hjärtat bara jag tänker på det.

3. Alicia Keys - Thats how strong my love is
För paret som klarat sig igenom allt tillsammans. En enda fet knytnäve mot världen. Crescendot i slutet, hur hon nästan skriker. Through the shake of an earthquake I will never fall. Gåshud.

4. Bob Dylan - I want you (Hittade bara en skräpcover tyvärr)
Den här är redan tagen, av Emma och John. Men den är så ljuvlig att den bara kräver sin plats i den här listan. Utomhusbröllop, bara fötter. Tårarna och skratten som blandas i ett enda stort plaskläte. I alla fall gjorde de det för mig när jag bevittnade vigseln mellan mina kära vänner.

5. Grover Washington - Just the two of us
Vi övervägde faktiskt själva att ta den här, men det blev en annan som är mer personlig för oss. Men tänk er. Tystnaden, andakten, ruset. Den stora stunden och den stunsiga rytmen.

6. Anthony and the Johnsons - Thank you for your love
Magiskt! Jag tänker mig ett ganska trångt rum, kanske brudparets vardagsrum. De närmsta, finaste som finns alldeles nära. Hemsnickrade löften. Kanske att folket hissar paret i trädgården efteråt och överraskar med ett personligt spex. Åh.

Bonus

Drake - Best I ever had - för den modige
Michael Jackson - Rock with you - för den MJ-tokige
Time of my life (Dirty dancing) - för den dansige

Och ja jag VET att jag är extremt par-normerande i det här nörderiet. Men faktum är att jag brukar funderar på bra ceremonilåtar som är tillägnade även vänner. Om jag till exempel skulle gifta mig med Linda, så skulle jag sjunga den här för henne: Eva Cassidy - Time after time

Och här finns allt som spotifylista

4 kommentarer:

Linda sa...

åh gud vad fint. du kan sjunga den för mig ändå tycker jag! puss.

annamia sa...

Gillar hur du skriver, så att jag fnissar och får igenkänningsvibbar här och där. Så jag följer din blogg..

Jag och min karl gick in till Edward Sharpe and the Magnetiz Zero - Home

Helt underbar melodi, vissling och text som passar alldeles utmärkt till kärlek och dans. Se:

http://www.youtube.com/watch?v=3HNY0rx2fw4

Marie Larsson sa...

OM jag skulle gifta mig med kocken vill jag gå in till Depeche "just can't get enough"

Frida Gro sa...

L: Någon gång ska jag minsann göra det!

A: Fint! Alltihop.

M: Såklart.