2010-10-31

Du måste va vek. Vek vek vek.

Har precis kommit hem från en helgkurs som RFSL´s grymma brottsofferjour höll i. Är helt förstörd.

Nu kanske man skulle kunna tro att det är kursens bistra innehåll som har förstört mig. Men nej. Det är det här med kurser, föreläsningar i allmänhet. Jag blir så TRÖTT.

Berättarrösten. Klicket från powerpointprojektorn. Det är varmt och tyst. Någon raspar med en penna. Och jag kan inte fokusera, hur intressant det än är, för jag lägger all min kraft på att försöka hålla ögonen öppna. Helgens stabbiga luncher gjorde inte saken bättre. Det blaskiga kaffet. De neddragna jalousierna i föreläsningssalen.

Snälla säg att ni också krigar mot skolsömnen! Jag känner mig som en stor bebis.

Nu hade jag liksom glömt hur illa tillståndet är. Det var flera år sen jag slutade plugga. Har helt förträngt att att orsaken till att jag började dricka kaffe 2003 var att jag nickat till, mitt i ett obligatoriskt seminarium. Att orsaken till att jag aldrig fick till någon rutin på att plugga på bibliotek, är att jag det alltid slutade med att jag sov. Sittande.

Jag hade till och med glömt bort bentricket. Det går ut på att man lyfter foten från golvet där man sitter, rullar med foten ett varv och sänker ner den på golvet igen. På så sätt kan man ha en liten träningssession under bordet, utan att nån märker. Blodcirkulationen kickar igång och sömnigheten lättar.

Nu körde jag bentricket för fullt. Sittdansade inombords för att förstärka effekten.

Mest till den här.

5 kommentarer:

pop my heart. sa...

men ja, skolsömnen är ju helt hopplöst. så himla svårt att hålla fokus och motivation uppe när man är så trött att man kan somna sittande.

fantastisk låt!

Fatima sa...

Mitt trick när det var som allra värst var att helt sonika lämna salen och hoppa och springa i korridoren ett slag. Sen smög jag in och satte mig igen, men något rosigare kinder och piggare ögon.

Björn sa...

Rädda Barnen, däremot, har förstått värdet av lekar, övningar och "energizers". Mitt i ett fullspäckat program får oss deltagare resa oss upp och ta del i någon märklig övning i hur vi får fler synapser, eller hur vi kan massera oss själva för att frigöra energi, eller hur vi fokuserar vår hörsel, eller hur vi bara larvar oss lite.

Jag var också på kurs i helgen, nämligen. Visst känner jag mig fortfarande mosig, men RB vet samtidigt hur man bäst blandar allvar med annat. <3

Frida Gro sa...

Vi fick i och för sig göra qi gong en halvtimme, utomhus. Men då blev jag hur rastlös som helst. Stå och veva och andas i grupp är visst inte heller min grej. Hade hellre ägnat mig åt självmassage.

Vad är synaps?

Björn sa...

Synapser är de så kallade "grejer" som kopplar samman de så kallade "hjärnhalvorna". Einsteins hjärna hade många synapser = synapser är bra.

Jag har för övrigt inget emot att blunda lite på biblioteket. Nu när jag precis vaknat upp från en kort tupplur så känner jag mig mycket fräschare. ^^