2011-03-24

Receptet mot vårdeppma kommer här

Jag har varit nere i någon vecka. Inte haft lust med någonting. Känt tårarna ligga och trycka nära ögonlocken hela tiden. Utan att riktigt kunna sätta fingret på varför.

Jag avskyr verkligen när det blir så. När jag jag blir matt och gråtfärdig av att behöva ta beslut om vad vi ska äta till middag. När vårsolen känns hånfull och stressande eftersom allt jag vill är att dra täcket över mig och fly in i en bok. När det känns som att jag aldrig aldrig gör ett enda dugg förrutom jobbar, sover och glor på TV.

Glo på TV förresten. Vilket jävla uttryck. Nästan värre än unna sig.

Ibland kan det nästan vara skönt att dyka in i allt det där dyngsvarta. Böla i Chrilles famn och överdriva varenda jobbig känsla i kroppen, gnöla jag ser inte fram emot nånting, allt är bara skit.

Jag vet ju att han finns kvar. Att det vänder nån gång och allt är rätt grymt egentligen. Och så vet jag vad jag ska göra för att må bättre. Den här gången gjorde jag följande:
  • Släpade mig iväg på aerobics och vevade våldsamt med armarna tills spänningarna släppte.
  • Promenerade kors och tvärs över söder i stället för att ta bussen till olika jobbmöten. Muttrade lite åt solen men försonades med den till sist.
  • Lade allt vardagsplock till sidan och tog tag i ett roligt jobbprojekt i stället.
  • Skickade sms till folk jag gillar och skrev saker som jag gillar dig, ska vi ses.
  • Berättade för mina föräldrar om mina deppkänslor under tiden det var jobbigt och inte efter. Både mamma och pappa är grymma stöd när marken skakar. Men jag kan ha svårt att släppa in dem.
  • Släppte på godisförbudet och tryckte i mig en massa geléhjärtan framför jobbdatorn. Geléhjärtan som jag fått av en kollega som sett att jag var ledsen.
  • Lyssnade på min rubriklåt. Alltså en låt som gör rubrikerna lite extra bra och slagkraftiga.
Dessutom hittade jag en dedikation som jag missat i en presentbok. Det var nästan det bästa av allt. Beröm. Vad gott de värmer ändå.


Nu ska jag råda bot på den sista deppman genom att läsa boken i fråga. Oavsett om solen skiner eller inte. Det skiter väl liksom solen i.

1 kommentar:

Z sa...

du vet att man kan sitta och läsa böcker i solen också va? Så solen kan få möta dig och du kan läsa din bok. Nästan ultimata kombon faktiskt. Med solbrillor såklart.