2013-06-18

Var det en olyckshändelse Janne?

Jag är sjukskriven just nu och förfogar över oceaner av tid jag aldrig tidigare haft. Därför har det fallit sig naturligt att vi inlett projekt: inreda barnrum. Det är ett speciellt projekt, vi ska liksom bestämma vad hen gillar. Mumin, vilda djur, cirkusmotiv, babar, klara färger, senapsgult, lila, cafe latte (närå), brandbilar eller kanske björnar som dansar balett?

Vi har kommit fram till att barnet garanterat gillar Jan Lööf, precis som vi. Därför ska vi köpa en jättestor Jan Lööf-affisch som ska få dominera hela rummet. Som tur är går det att hitta massor av Lööf-affischer på nätet och jag, som är ungefär lika rörlig som en 102-åring, kan sitta i soffan och botanisera i olika nätbutiker.

Bäst som jag samlade mina favoriter i en mapp, upptäckte jag en spännande sak. Ett hemligt tecken. En röd tråd som löper genom samtliga Jan Lööfs bilder. Jag blev alldeles förbryllad när jag såg det, men egentligen inte överraskad. Lite orolig. Konfunderad.

Kan du se tråden? Samtliga bilder kommer från Seriegalleriets förträffliga webbplats som du hittar här. Klicka på bilderna om du vill se dem lite större.

Men det är klart, allt vägs ju upp av den här...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det var inte många kvinnor med Jannes teckningar du.. förutom den sista dårå

/Per

felicia sa...

Får helt ont i magen.

Sofia sa...

Läste någonstans att på frågan om varför han aldrig ritar kvinnor svarade han förvånat att det visste han inte för det hade han aldrig ens reflekterat över.
Så kan det gå.

Anonym sa...

Har läst dessa sagor om och om igen för mina barn och också reflekterat över detta, konstigt nog inte när jag läste för mitt äldsta barn (pojke) men insåg frånvaron av kvinnor när jag började läsa böckerna för min flicka. Men sagorna är ändå bra!

frökensöt sa...

inga flickor? förutom en ledsen och en häxa..
De är otroligt vackra och detaljrika! men jag har alltid varit lite rädd för dem..! de är ju ganska dova färger

M sa...

Mycket sen på bollen, men i boken om Äpplet finns det en mormor och en fröken. Tror även att det bogseras en kvinna i en bok som jag inte minns namnet på just nu. Visst har de aldrig huvudrollen men de förekommer i alla fall.