2012-05-03

Jag fick några frågor

Vilka egenskaper uppskattar du hos andra människor?
Värme. Ett intresse för att analysera, vrida på och älta livet. Humor, fysisk närhet, generositet när det gäller tid och skratt åt även mina dåliga skämt när jag behöver hjälp på traven.

Vilka är dina brinn?
Feminismen, att skriva, att vara i mina relationer. Komma nära folk och låta dem komma nära mig. Jag brinner för politik och salta skaldjur. Bra tv-serier och långa prat i soffan. För att någon gång bli mamma. För att vara arg på grejer och försöka göra något åt dem.

I vilka lägen hamnar du i ett kreativt flyt?
När jag har en mening som blir början på ett resonemang, en text som jag kan se konturerna av. Ana slutet. Som med texten i inlägget innan detta. Den bar jag i bröstet och längtade efter att få släppa lös. Sista meningen var färdig innan jag började. Efteråt var jag svettig, lite skamsen och väldigt... uttömd.

Och när jag planerar en överraskning åt någon jag tycker om. Som när jag gjorde överraskningsfest för Chrille när han fyllde 25 eller förra fredagen när jag gjorde en fejkmöhippa med indiantema för min vän Lollo.

När blir du euforisk?
När jag är med folk jag tycker om. När de har ansträngt sig för att vara med mig. När jag gör något kreativt, konkret och det blir bra. När jag jobbar och har hittat en ny strategi. När jag är i naturen. när jag drabbas av kärlek, ser fram emot något härligt eller dansar till en bra låt.

Sist var det den här. Det var bröllop, klockan var tre på natten och alla var där.I vilka lägen blir du "hialös"? (hejdlös,fördämningarna släpper, man ger sig hän)
När jag är gladfull, det är sommar och jag är med människor som gör mig trygg, varm och glad. När stämningen är tillåtande. När jag hyr skrotcykel på Koster och far över grusvägarna. När jag har förälskat mig i en låt och spelar den högt högt i lurarna när jag går på en lång, ensam promenad.

Vad blir du attraherad av hos en man?
Vackra händer, en mun med stuns. Ryggen, gångstilen, rösten, humorn. Värderingarna.

Vad är roligast, intressantast på jobbet?
Just nu: att sätta mig in i nya sakfrågor. Som aborträtten, hivlagarna och mödradödligheten. Sånt jag har haft dålig koll på innan och nu får frossa i på arbetstid. Att filma, lägga upp små youtubeklipp jag snickrat ihop med mobilkameran. Som det här.


Vad skulle du vilja förkovra dig i?
Psykologi, beteendevetenskap, musikteori. Ni fattar.

Vem önskar du att du var kompis med?
Oj, jag vet inte riktigt. Jag är inte på jakt efter nya vänner just nu känner jag. För 20 år sen hade jag svarat Michael Jackson men det håller inte riktigt längre. Kanske Nour el Refai. Jag tror att vi skulle vara ganska kloka och roliga tillsammans.


Lever du din dröm?
Jag har det jobb jag drömt om i några år, är kär i min man och har aldrig mått bättre i mina sociala sammanhang. Så ja, så nära jag kan komma. Lite vigare ben så att jag kunde gå ner i spagat - sen vore jag nog framme helt och hållet.

Vad skulle du önska dig om du fick tre önskningar?
Mindre rädsla för att resa, testa nya grejer och prata inför folk. Och spagaten som en bonus. Jämställdhet. Kanske spela in ett sommarprogram.


Hur ser ditt drömboende ut?
Som det boende jag bor i! Men jag skulle gärna bo närmare några av mina vänner. Gärna i samma trappuppgång faktiskt.

Om du fick välja/välja om karriär/utbildning, vad skulle du välja för något då?
Bli kurator på ungdomsmottagning. Eller psykoterapeut. Kanske jobba med radio, dokumentärfilmer eller på en tidskrift. Men det har jag faktiskt utbildning för.


Vilken är din bästa film och varför?
"Festen" för att den är så dansk och glasklar och smärtsam. The Hours för att den är magisk och mörk men mjuk på samma gång. Har för mig att jag älskade Mammut. Och Dirty dancing för att alla mina flickdrömmar vilar i varje scen. En värsting till syster för att den är sjukt rolig att skråla till och för att den bär minnen. The Reader för att jag såg den med min farmor och den väckte exakt samma känslor hos oss.


Vad gör du när du ska unna dig något?
Velar, muttrar, krafsar på kontokortet, svettas i svanken och ruskar på kroppen.

Om du var en seriefigur/filmkaraktär, vem skulle du vara då?
Jag vet inte. Vilken tror ni?

Vem är din förebild?
Jag har skrivit om det här.

Vart vill du helst resa nånstans?
Tillbaka till Irland, till Kalifornien, Köpenhamn (alltid) Kroatiens övärld och Indiens stränder. Och så när jag en livslång längtan till Machu Picchu som jag själv inte riktigt förstår mig på.

Vilken är din favoritblogg?
Kolla min länklista!

4 kommentarer:

Åsa sa...

Heja Frida!
Du är fortfarande en av min favvobloggare, så jag hoppas förstås att du ska fortsätta bloggen även om det blir lite sporadiskt. Hellre det än inga kloka tankar från dig!

Du har säkert redan koll, men jag skulle vilja tipsa om Dokument inifrån på SVT1 kl 21 ikväll, "Ingen riktig våldtäkt", tror det kan vara riktigt intressant, så himla viktigt att det tas upp.
Jag har skrivit ett litet debattinlägg om detta på min blogg idag. Hoppas att programmet kan sätta igång en diskussion i cyber space.

Kulturkoftan sa...

Jag blev lite gråtig av det här inlägget. Kanske för igenkänning. Kanske för att du sätter ord på det viktiga! Men allra troligast av kärlek till dig!
<3

Frida Gro sa...

K: <3 <3 <3 !!!!

Vicky sa...

"dina brinn". vilket sjukt bra uttryck.