2012-01-26

Familjeskryt

Medan jag stånkar över att det finns ett dubbeljag som rumlar runt på teaterscener någonstans medan jag fryser på min kontorsstol - gör min 61-åriga mamma slag i saken och ställer sig på scen. Tre olika uppsättningar har jag sett med henne nu. Hon sjunger, rusar, bygger scenografi av bildäck och lyser så skarpt.

Bilder från Expressen. Mamma sitter i ett däck med röd schalett och står högst upp på däckhögen framför någon i keps.Och medan jag klagar på den grå vardagen på drömjobbet i Stockholms innerstad river min bror upp hela sitt Malmöliv och flyttar ut i skogen utanför Uppsala. Han lämnar sin kärlek och alla sina sammanhang efter några månaders tärande arbetslöshet. Han ska jobba med flyktingbarn och ringer om kvällarna från en ekande lägenhet i Heby och jag hör att det kommer att gå så himla bra. Och så ritar han en bild av höstens fattigdom.


Jag älskar dom.

3 kommentarer:

Jessica sa...

Grymma familjemedlemmar. Heder åt dom!

Fatima sa...

Vilken kick det kan vara att få känna sig stolt över sin familj. Och jag är säker på att de är lika stolta tillbaka, för de har alla anledningar i världen.

Frida Gro sa...

J: Ellerhur!

F: <3