2010-11-18

Ståupparn.

Igår träffade jag mina kloka och kära vänner Linda och Fatima. De hävdade enstämmigt att jag skulle passa utmärkt för två olika nya yrken. Det ena är stå upp-artist. Jag hade just spelat upp en liten scen om dagens vedermödor. Och då visade det sig att inte bara en av dem, utan båda två kommit fram till att just stå upp kan vara en lämplig bana för mig att slå in på.

Jag har varit grymt mallig över det hela dagen. Visst har jag själv snuddat vid tanken förut, tyckt att jag faktiskt får till det ganska ofta. Och jag gillar ju att hålla spexiga tal. Började spåna lite på entréer och skämt. Anekdoter att hotta upp och gångstilar att härma. Bara tanken fick mig att skratta högt och det är ju ett gott tecken.

Men jag blev snabbt nedplockad på jorden. Först presenterade jag idén för min kollega. Hon tystnade, sköt upp glasögonen på näsan och betraktade mig länge. Sen sa hon: Alltså. Jag tror att man måste vara ganska hård och tuff. Och så boxade hon lite i luften framför sig.

Mycket kan man ju säga om mig men hård och tuff tillhör väl inte mina tydligaste karaktärsdrag. Jag skakade ändå av mig hennes reaktion och delade med mig av planerna till Chrille i stället. Men han blev också tyst och liksom vägde orden noggrant innan han började prata igen.

Då hade jag redan fattat att det var ett negativt besked som väntade, så jag poängterade snabbt att jag faktiskt är ganska rolig innan han hann sticka hål på mina nya drömmar. 

Alltså. Du är mer härlig än rolig. 

Det fick avgöra saken. Man kan ju inte stå på scenen och bara vara härlig.

Jag får helt enkelt välja mina vänners alternativ nummer två: att bli krönikör. En härlig.

7 kommentarer:

Sofia sa...

Haha! Åh va fint! Och roligt! (och härligt)

Linda sa...

hihi. och haha! men krönikör var vi också rörande överens om ju:) och det blir en rolig sådan också ju. puss!

Josefine sa...

Krönikör låter fint! Jag blir mörkrädd bara jag tänker på att stå på en scen.

Martina sa...

Ge inte upp på en gång! Det kanske bara handlar om vilken publik du väljer? Tänk på att kvinnliga komiker varit motarbetade länge!!!

Frida Gro sa...

S: Ellerhur!
L: Puss.
Miss: Visst gör det. Men jag gillar faktiskt att stå på scen.
M: Sant. Jag ska minsann kämpa i en stund till. Och välja min publik noggrant.

mikebike sa...

En härlig krönikör är ju aldrig fel men jag tycker att du ska satsa på att göra ett försök med ståupp. I alla fall testa. Dels för att du kanske kommer gräma dig för att du inte testade. dels för att det här jävla landet behöver fler kvinnor på ståuppscenen.

Frida Gro sa...

M: Tack för uppmuntran! Härlig krönikör är nog mer min grej dock. Var mest lite festligt att tänka stå upp-tanken. Hade jag velat det på allvar hade jag nog gjort ett seriöst försök, oavsett vad makar och kollegor tyckte. Och ja, stå upp-scenen är grymt gubbig.