2010-08-03

Yxor och bassänger.

Jag har flyttat. Och blivit störtkär i mitt nya hem. Fick en morgonrock när jag fyllde år och just nu kan jag inte tänka mig något finare än att lufsa runt i den och beundra utsikten från våra köksfönster. Slå upp dem på vid gavel och lyssna på bombastisk musik.

Allt hade varit fläckfritt och rosaskimrande om det inte vore för att Chrille vaknade första natten av att hissljudet hade trängt igenom öronpropparna. Hissen här i huset är gammal, knarrig och fin. Men den slår. Den slår faktiskt så hårt att man kan tro att det står någon och drämmer yxor i sovrumsväggen. Och vad gör man då, när det visar sig att lägenheten man köpt bara inte går att sova i?

På min födelsedag upptäckte vi en annan finess; det regnade. Både ute och inne. Längs väggen rann en liten flod som snabbt täckte golvet under sängen. Hoppsan hej. Vad gör man då?

Som tur var är föreningen superangelägen om att ställa allt till rätta. Det mesta har löst sig, i alla fall provisoriskt. Jag och Chrille ställer hinkar på golvet, planerar en flytt till vardagsrummet, klappar varandra på kinderna och säger det bli nog bra till slut. För det blir det nog. Vi ska bara testas lite först, visa att vi verkligen förtjänar att bo såhär majestätiskt.

3 kommentarer:

Agnes sa...

Hej, hemnetknarkaren här. Lovade inte du att skicka en bild eller nåt via mail till mig, av ditt nya hem? ... :)

Kram

Jenny sa...

Det blir bra!

Frida Gro sa...

A: javet! har tänkt på det från och till hela sommaren men inte kommit mig för. På måndag. Då.

J: Ja hoppas!