2010-07-15

Jag vill ha det ni har.

Som det pratas om värmeböljan. Som det berättas om heta stränder, kokande städer, fläktar vid sängen och nattliga dopp.

Där jag är finns ingetdera. Det finns kärlek, sommarvänner, små äventyr, pocketböcker och långa morgnar. Men luften är kall och regnet strilar. Så har det varit i en vecka nu.

Jag har köpt en iphone och plågar mig själv genom att ständigt trycka på väderknappen. 29 grader och en stor sol i Köping, se där ja. Och 34 i Stockholm, det var värst. Köpenhamn då... jovisst, över 30 där med.

Jag vill också smälta bort.

Vi lurar oss själva genom att åka till stranden och köpa glass. När vi mumsat oss in mot pinnen har glassen inte ens börjat smälta längst nere. Än mindre droppa över fingrarna. Jag krullar ihop tårna i gummistövlarna. Jackan som aldrig hinner torka kliar mot nacken. I en kvart håller vi ut, sen brådskar vi hem och värmer oss på tekoppar.

Jag intalar mig att det är lika bra. Jag behöver vilan. Lugnet som bara hällregn och en deckare kan ge. Kryper nära Chrille på morgonen, iskall efter en natt under tomma påslakan. Regnet är förlåtande. Vi får sova hur länge som helst. Äta marmeladmackor i sängen och somna om igen efteråt, trots att vi är utvilade. Kläderna vi tvättade i tisdags har fortfarande inte torkat och börjar lukta lite skurtrasa. Därför kan vi lika gärna spatsera runt i pyjamasen hela dagen.

Det är fint. Men jag saknar ju sommarvindarna. Måste hämta tröst i den fullsmockade hamnen, bland motorbåtarna, hos familjerna som sitter inspärrade i sina trånga kahytter med yatzy, fuktiga charterhanddukar och importöl.

De som också valde fel kust.

Ibland går vi på en loppis. Den har så magert utbud att folk försöker köpa inredningen.

1 kommentar:

Z sa...

Var är du din stackare??? Vi som har haft sommar sommar sommar sedan jag startade semestern dagen innan midsommar...! I 3 veckor har solen bara värmt och värmt och värmt. När det har varit 23 grader på mornarna har jag tyckt det känts kallt och funderat på om jag ska ta byxor i dag. Men sen blir det alltid runt 29 grader och sol... :-D
Kom hem igen, här är det du ska vara! Du vet det går att läsa deckare och sova i skuggan av solen också....