2010-06-02

Örnen ska flyga

Det är en konstig vår. Och en händelserik försommar. Vi har haft tusen lägenhetsvisningar på fyra dagar. Gömt oss i cafét på hörnan, spanat på alla som går in genom porten och gissat om de är rika eller inte. Ibland har det kommit män i randiga kostymer, som parkerat sina jeepar på trottoaren och sett ut att äga halva kommun. Artistmän. Då har vi blivit alldeles upprymda och viskat Jag älskar dig till artistmännens ryggar och beställt dyra joser på cafét för då tror vi att vi ska tjäna storkovan.

Men det går trögt. Mäklaren pratar om passiva spekulanter och vi köper liljor, tvålar, basilikor och lindblomsgröna handdukar för att truga dem. Och jag snackar om spektaklet på jobbet som om jag står utanför det, som om det är en annan sak när jag stajlar min altan med lavendel, för jag VET att hela marknaden är helt sjuk.

Jag gör det med självdistans, ironi nästan.

Men det är svårt att verka ironisk när man har gjort sig lustig över mäklarretoriken i det här blogginlägget och bara några månader senare investerar hela sitt liv i följande annons.

5 kommentarer:

Martina sa...

Du är så rolig och fin Frida. Jag ser er framför mig där ni sitter och gömmer er bakom tidningen på fiket. Får jag ta med mig ungarna och komma och glo också? Hi hi!! Hoppas att de passiva spekulanterna blir aktiva fort som tusan!!

Frida Gro sa...

Haha, tack. Men tror du verkligen Gugge skulle kunna hålla sig i skinnet? Tror han skulle springa raka vägen fram till artistmännen och skvallra och så sitter vi där, 5-6 stycken, påkomna.

En helt vanlig man sa...

Läste hela annonsen. Tror ni skulle vinna på att göra den enklare.

Nu kändes det som too much.

Även om den var rolig att läsa för den som inte ska köpa.

Frida Gro sa...

Annonser skrivs av mäklare.

En helt vanlig man sa...

Jo jag vet. Men man kan ju påverka mäklaren.

Ni verkar ha en jädra fin lägenhet! På riktigt.