2010-06-27

Bök.

Det här med att tänka på att flytta. Det är nästan jobbigare än själva flyttandet. Jag sitter i soffan (som numer står på snedden i sann flyttanda) och tittar på kartongerna vi har lånat, skrotlådorna som måste rensas, pappren. Pappren! Hur mycket papper kan man ha? Utskrifter överallt, kvitton, tidningar, recept, instruktionsböcker, anteckningar. Jag är inte i stånd att avgöra vad som ska sparas (och i så fall var) och vad som ska slängas. Vill bara äta rågkusar med leverpastej och sova.

Jag vet att jag är galet lyckligt lottad som får flytta från slott till slott, innanför tullarna och allt. Men pappren. Skrotet. Och lådorna som smular sönder mot mina händer, vikta och konkade för många gånger. Alla knepiga möbler vi blänger på en stund innan vi säger "den kan vi kanske ha som sideboard". Är uppe i kanske femton sideboards. Vem har sideboards egentligen? Små, låga blandningar mellan bord och byrå som ska stå någonstans och inte fylla någon särskild funktion men kanske bära upp en ensam telefon eller en skål med glaskulor. Vem har så?

Och vem packar de perfekta kartongerna? De perfekt disponerade, balanserade. De som går att stänga.

Jag tvångsstängde just en låda, maskeringstejpsmärkt med "Böcker, örngott och slevar".

5 kommentarer:

Jonna sa...

Haha, jag blir också sådär paralyserad när jag tänker på packning, men inte bara inför flyttar utan även inför bagateller som weekendresor eller dagsutflykter.

Frida Gro sa...

Oj, då har det gått långt! För mig är det mest det här med kartongerna.

Agnes sa...

Men, har ni hittat någonstans att bo?! Jag har försökt hemnetknarka genom din blogg, men du är för sparsam med detaljerna. Var låg solnedgångslägenheten?
/Nyfiken i en strut

Frida Gro sa...

Solnedgången fanns på Bergsunds strand. Den vi har köpt kan jag skicka ett mail om!
/Ängslig i ett nötskal

Agnes sa...

Åh, så ni har köpt, vad kul. Maila gärna!! kram!