2010-06-10

Babylove

Ensam på kontoret igen. Jag kan nästan höra mitt hjärta slå. Håret växa, magen mala, blodet porla (usch!). Nästan.

Jag har lunchat med två barn den här veckan, det ena är en månad och det andra drygt ett år gammal. Och båda mammorna är sådär skönt kära i sina barn. Den ena fastnade i min kontorssoffa i 45 minuter med bebisens huvud i sina händer, förtrollad. Ibland utbrast hon titta han ler och så fick jag hålla med trots att jag inte kunnat skymta mer än en liten läppkrusning. Det var fint.

Den andra höll sin ettåring tätt mot magen och log stolt när han krossade kidneybönor mellan pekfingret och tummen. Hon påstod också att han ropade motorcykel med jämna mellanrum, trots att jag inte hörde mer än krrrrrllll.

Ibland känns det som att alla föräldrar jag känner mest ser ut som mos, pikar varandra och säger saker som jag har inte sovit på tre år och ingen kan föreställa sig hur jobbigt det är och det där med att leva jämställt kan man bara glömma när barna kommer, sånt hinns inte med. Inte alla men många.

Därför blir jag lite peppad när jag träffar kär-mammorna (OCH papporna såklart, men det är mest mammorna jag kan identifiera mig med) och tänker: nu kör vi.

Men sen stod en pojke i badbralla och ansiktet dränkt i snor och brölade på Kocksgatan. Då tänkte jag: vi åker till Indien i stället.

9 kommentarer:

Z sa...

Det är de där tillfällena, båda de med snor och de där ögonblicken man aldrig vill glömma som är vardagen i ett liv med barn. Och det gäller att lära sig uppskatta båda. För att de är just livet som bara passerar förbi så där flyktigt som ett liv är. Åk inte till Indien. Fånga livet istället.

Frida Gro sa...

Okejrå!

(fint skrivet)

Anonym sa...

heheh jag röstar på indien, som faan. Men jag kommer ju såklart älska din unge=)

Fatima sa...

Man kan fånga livet i Indien också. Men jag är ju lika ambivalent som du, så vad vet egentligen jag?

Frida Gro sa...

A:?
F: Kanske!

Martina sa...

Varför förvägra ett av kosmos barn en så fin mamma som du?? En anledning så bra som någon att skaffa barn tycker jag!!!!

Frida Gro sa...

M: Det var det finaste jag hört.

Martina sa...

"Ja ibland är jag lite poetisk", som min mormor brukade säga..
Och jag menar det!!

Sofia sa...

Bäbis är bäst! (Indien säkert också bra men det vet jag ju inget om.)