2010-04-19

Att lyfta

Jag tänker ganska ofta på hur enkelriktad kommunikationen är här på bloggen. Jag klurar lite, sen sätter jag mig och inleder mening efter mening med jag jag jag, tar bort några jag, publicerar resultatet, våndas lite och väntar på kommentarer.

Precis som många av er säkert gör.

Så jag tänkte: tänk om man kunde hitta ett sätt att babbla lite mer. Lyfta, tipsa. Jag skulle vilja etablera en ny tradition, nämligen att tipsa om några inlägg som jag läst under veckan och som fångade/skakade/roade mig. Okej vi kör. Vi kan kalla det för "veckans" (haka på!).

Korvasbloggen: Början på en ny vänskap om Korvas första möte med en katt. Jag flinade mig igenom inlägget tre gånger i rad och började nästan gilla katter på kuppen.

Popmorsa: But I´m a cheerleader om att fastna i att vilja klä sig skönt, "helt utan stil, genre, fingertopp" och tumma på mysbrallerna varje morgon men hejda sig. Jag är därmed inte ensam.

Alla mina hemligheter: Dadunk, dadunk - ett inlägg som totalt golvade mig och fick mig att vilja skaffa en dotter (med hår som luktar sand).

Emmas Glamourblogg: Mango-sallad om att vara tidsoptimist deluxe och om att bjuda mig och maken på sallad. Bonus: För första gången i mitt liv lekte jag med en systemkamera och lyckades tydligen så bra att flera av bilderna fick äran att vara med i Emmas inlägg.

Sen finns det en massa fantastiska bloggar med sköna bilder men jag är och förblir en textjunkie och kommer nog att hålla mig till att tipsa om bra texter. Märk väl att flera av mina tips handlar om barn. Det är ju något med barn och bloggar, föräldrars betraktelser av sina ungar gör sig så BRA i bloggform. Tänk om jag skaffade ett, vilken pangblogg det här skulle bli.

Jag skulle ha en sån här tröja och mysbralla till.

Ps. Jag är väl medveten om att orden etablera tradition brukar medföra att man aldrig mer gör om något.

5 kommentarer:

Martina sa...

Vilken fantastisk bild!!!! Undra om tröjan finns med två barnhuvudhål?

Frida Gro sa...

haha, i stället för bröst: två små ansikten.

Sofia sa...

Den där tröjan är inte av denna världen.
Den liksom ÄR ett helt eget barnprogram.
Mycket bra initiativ med veckans!

Z sa...

Otroligt skrämmande klädesplagg. Den ser ut som ngt från Sagan om RIngen... Ett träd med en liten gren eller ngt. Brrrr.........

Frida Gro sa...

Tänk att en tröja kan skapa så mycket associationer och obehag. Den kanske är praktisk? Bara att vända lillfejset inåt när man ska amma.