2010-10-03

Morgongåva

Lyx just nu:

Promenera till jobbet längs de där gatorna på Söder där aldrig någon går. De där konstiga med hus av tegel och glas. Små livsmedelsbutiker som bara säljer godis, plast och gammal mjölk. Tomma gym, öde funkiskvarter och videobutiker som fortfarande skyltar med filmer från 2007.

Jag behöver ingen tunnelbana, ingen buss, inga pendeltåg. Njuter av det fina med att kunna bara gå. På morgnarna är det jag och fulsöder och höstlistan på Spotify.

Först: Lilla blecktornsparken på morgonen när solen blixtrar i gräset, träden skiftar i gult och grusplanen är full av frusna innerstadsbarn som står tysta och lutar sig mot stängslet och kallar det jumpa.

Katarina bangata när löven frasar ner längst stammarna och jag är den enda som går ner MOT vattnet, alla andra släpar sina vagnar och hundar uppströms, mot Ringvägen och blåbussarna.

Och sen. Vintertullstorget i motljus.

Tegelviksgatan, där busshållplatserna alltid alltid är tomma. Där bilarna kör långsamt, där det bara finns en enda lunchrestaurang och den heter Viken och skryter med kolgrill men serverar bara stroganoff och pizzasallad.

Finessen med det.

2 kommentarer:

Kulturkoftan sa...

I love you. Och ditt skriv.

Frida Gro sa...

Detsamma. Och ditt skriv.