2010-02-13

Att välja grej.

Jag funderar på att byta profilbild på Facebook. Och det är då som den stora identitetskrisen alltid kommer. Ska jag ta en av bröllopsbilderna där jag ser ut att ha sammetshy och lockigt hår? Eller visa för världen att jag minsann inte BRYR MIG genom att slänga upp en vinterblek webkamerabild? Eller är jag en sån som är ironisk? Som lägger upp en bild på en häst eller en gammal macka. Eller ska jag vara konstnärlig och välja en bild på min arm i svartvitt motljus?

Första gången jag stod inför det här valet var när jag var typ tretton och min mamma hade köpt en telefonsvarare. Jag fick uppdraget att läsa in svarsmeddelandet och jag skissade på det länge. Försökte hitta mitt signum, nåt eget och helt nytt. Det blev; Sweet dreams. I åratal skrek jag sweet dreams på svararen - tills jag insåg att det nog ändå inte var så kul att fronta med.

Sen var det dags att välja mailadress. En riktig utmaning. Jag letade i tidningar efter inspiration. Och  lyckades komma på något helt genialt; Chiquida. Jag heter ju Frida och hade försökt kallas för Ida ett tag (mycket coolare) - och Chiquita är ett bananmärke. Hur fyndigt som helst.

Sen skulle man plötsligt lägga in ett namn eller ord i displayen på sin mobiltelefon, typ Musicbabe eller I love Martin. Där fick jag riktigt tänka till. Var väldigt osäker på vem jag skulle välja att vara, mobilmässigt. Till sist blev det Zzz, typ som en snarkning. Jättejätteroligt och dessutom ironiskt.

Sedan dess har jag hetat Didac på Lunarstorm (ville vara lite som ett sagoväsen) och haft en blogg som hette Gröten och som sen bytte namn till Livstid när jag ville vara en sån som är djup och samtidigt skojfrisk.

Men bilder. Det är fortfarande svårt. Jag gjorde ett försök att vara laid back charmig i höstas, lade en filt över huvudet och såg finurlig ut, men det gick sådär.
Jag måste nog tänka ett varv till.

7 kommentarer:

Sofia sa...

En gammal macka, Frida?

Nu MÅSTE du ju ha det!

nu ska jag friendrequesta dig så jag också får se.

Kråksång sa...

Håller med föregående talare. men VAD för macka?!!

Fatima sa...

Ha ha ha!

Frida Gro sa...

Ja det är frågan. Är det en snajdig ruccolavariant eller en mer blygsam tekaka med ost..?

Fatima sa...

Jag hette för övrigt MizzGlamour på lunarstorm. Jomenvisst vettu ...

Marie Larsson sa...

Frida, du dödar mig. Du är så jäkla underbar. Om du inte vore gift redan hade jag friat!

Ps. Jag hette marieelisabeth på lunar. Värsta vuxna. Och på nokian stod det MARIE eller KENT. Oooooooooooh. Inte lika roligt.

Frida Gro sa...

Åh, jag älskar att jag dödar dig!

Kent var bra. Och lite mer spjutspets än Zzz.